Villa Lückerheide, Kerkrade

Alternatieve namen: Lukerheide

Type: villa's

bestond van 1892 tot 1930/1936

De Villa Lückerheide was een voormalige villa te Chevremont gebouwd door Frans Hermesdorf.

Hermesdorf reisde veel in Italië, totdat hij omstreeks 1890 in Kerkrade was neergestreken. Hier leerde hij een Kerkraads meisje kennen, Josephine Deutz, waarmee hij huwde. De liefde voor Italië demonstreerde Hermesdorf door het bouwen van een villa in Italiaanse stijl bij de kerk in Chevremont.

De villa werd in 1936 (mogelijk al in 1930) gesloopt vanwege mijnschade. De villa lag op een heuvel waarin in kolenmijnen diverse lagen tunnels gebouwd en gegraven heeft. Deze hebben tientallen jaren gezorgd voor verzakkingen van huizen. Slechts een muur in de tuin van voormalige huisartsenpraktijk Limpens in Chevremont herinnert aan de villa.

permalink:

Zie ook: http://nl.wikisage.org/wiki/Villa_L%C3%BCckerheide

Opmerkingen

Alexandra Hermesdorf op 13/10/2021 07:31

Geachte,

Tijdens onderzoek stuitte ik op uw pagina.
Het is wellicht aardig te weten dat ik een achterkleindochter ben van Frans Peter Hermesdorf, eigenaar en bewoner van de voormalige (bovenstaande ) Villa Lückerheide.
Ik zie dat er op deze pagina slechts één afbeelding te vinden is.
Als kunsthistorica ken ik het belang van erfgoed en documentatie en het leek me aardig te laten weten dat er meer (foto)materiaal beschikbaar is.
Mocht uw organisatie interesse hebben voor afbeeldingen ten behoeve van deze internetpagina dan kan ik u het een en ander bezorgen.
Indien gewenst, stuur me dan een e-mail.

Met vriendelijke groet,
Alexandra Hermesdorf

Aanvullende informatie? Klopt er iets niet? Laat het ons weten!