Putsepleinkerk, Rotterdam

Type: kerken

bestond van 1901 tot 1980

De Putselpleinkerk aan de Putseplein en Goede Hoopstraat was tot 1969 een Christelijk Gereformeerde Kerk. Later maakte de Kocatepe Moskee gebruik van het pand.

permalink:

Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Putsepleinkerk

Opmerkingen

René van der Bie op 14/05/2016 05:15

De putsepleinkerk is in 1901 in gebruik genomen en is in 1980 gesloopt. De gemeenteleden en de luidklok zijn voor de sloop overgegaan naar de nog steeds bestaande Breepleinkerk behalve het orgel want deze is overgegaan naar de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Berkel en Rodenrijs. In de Putsepleinkerk werd ook als één van de eersten in Nederland ook gebruikt als moskee de stoelen die in de kerk stonden werden door de koster van de kerk opgeborgen en werden zondags weer op hun plek gezet.

a,j,kool op 17/09/2018 09:46

De Putsepleinkerk stond op de hoek van de Blazoenstraat en de Putsebocht. Het plein met de school ertegenover heette Putseplein.De kerk was een gewone Gereformeerde kerk en niet een Christelijk Gereformeerde kerk. Dat is een ander kerkgenootschap.De kerk hoorde tot de wijkgemeente Katendrecht, samen met de Breepleinkerk en de Sandelingpleinkerk. De wijkgemeente bezat bij de laatstgenoemde kerk later ook een groot jeugdhuis met toneel- filmzaal en horeca in eigen beheer.
De luidklok was een geschenk uit dankbaarheid van de familie Naumann die een textielwinkel hadden, lid waren van de kerk en die door de leden de oorlog door waren geholpen.

Aanvullende informatie? Klopt er iets niet? Laat het ons weten!